Logo Incura EPD software voor professionals in de zorg

Health Cloud Initiative neemt praktijkwebsites over van Praktijkinfo

Haarlem, 9 oktober 2023 – Health Cloud Initiative (HCI) heeft het portfolio van praktijkwebsites overgenomen van Praktijkinfo. Met de overname van Praktijkinfo zet HCI weer een stap in het beter bereikbaar maken van de zorg middels digitale toepassingen.

HCI is een snelgroeiende aanbieder van digitale B2C-gezondheidsplatforms en B2B-zorgverlenerssoftware voor een breed scala aan disciplines. De transactie is onderdeel van een buy-and-build strategie, ondersteund door investeerder Vortex Capital Partners. HCI heeft de ambitie samen met de zorgpraktijk de gezondheidszorg in Nederland te verbeteren. HCI streeft naar het herdefiniëren en optimaliseren van ondersteuning en preventieve zorg. De oplossingen van HCI zijn gericht op de aanpak van significante uitdagingen binnen de gezondheidssector, waaronder stijgende administratieve lasten, krapte op de arbeidsmarkt, financiële vraagstukken en technologische ontwikkelingen.

Zorgverleners met een website bij Praktijkinfo kunnen blijven rekenen op hoogwaardige dienstverlening en ondersteuning door Uw Zorg Online. Uw Zorg Online is onderdeel van HCI en heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van praktijkwebsites. Met ruim 20 jaar ervaring in het creëren van eenvoudig te beheren professionele praktijkwebsites.

Door aansluiting bij Uw Zorg Online kunnen zorgverleners van Praktijkinfo toetreden tot het grootste zorgplatform van Nederland met ruim 2,5 miljoen gebruikers. En met koppelingen naar vrijwel alle huisartsen, ziekenhuizen en een groot deel van de apotheken en paramedici verstevigen we onze positie als dé Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) van Nederland waar de consument zorg regelt samen met de zorgverleners in het eigen zorgnetwerk.

HCI heeft dankzij de overname inmiddels een omzet van 20 miljoen euro en een bereik van ruim drie miljoen mensen. Er werken meer dan 30.000 zorgverleners met software van HCI.